Matematik

Differentialregning find f'(x) og tilhørende tangent

18. januar 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er givet ved f(x) = e2x-3x

a)      Bestem f'(x), og undersøg, om der findes en tangent til grafen for f med hældningskoefficienten -1.

På forhånd mange tak som altid :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = -1


Svar #2
18. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Jeg har tegnet en graf i TI Interactive, og ud fra den fundet to punkter (0,2) og (1,12)

Jeg har derefter fundet frem til, at f'(x) = 10

Kan dette passe? og i så fald, hvad finder jeg frem til ved at løse ligningen f'(x) = -1?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2014 af peter lind

f'(x) er en funktion af x og altså ikke konstant 10.

Ved differentiationen af det første led kan du bruge at ex' = ex  og (xn)' =n*xn-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2014 af mathon

               f '(x) = 2•e2x - 3

               f '(xo) = 2•e2xo - 3 = -1

                            2•e2xo  = 2

                             e2xo = 1

                             2xo = 0

                             xo = 0

                             yo = f(xo) = f(0) = e2·0- 3·0 = 1
konklusion:
                    I punktet (0,1) har
                    funktionen f(x) = e2x- 3x en tangent med hældningskoefficient -1.

                            

                         


Skriv et svar til: Differentialregning find f'(x) og tilhørende tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.