Matematik

Areal af trekant

18. januar 2014 af asdfghjks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! :) 

Se vædhæftede billede. Jeg har beregnet længden af CE og nu skal jeg beregne arealet af trekant CDE, men jeg har ingen ide om hvordan man gør. Er der nogle der kan hjælpe? :) 


Svar #1
18. januar 2014 af asdfghjks (Slettet)

Hov, her: 


Svar #2
18. januar 2014 af asdfghjks (Slettet)

asdfgh


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at beregne, for eksempel, |CD|:

|CD| / sin(13º) = |CE| / sin(151º)

Arealet af trekant CDE er da

TCDE = (1/2)·|CD|·|CE|·sin(180º-(13º+151º)) = (1/2)·|CE|2·sin(13º)/(sin(151º)·sin(13º+151º))


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. januar 2014 af mathon

eller

                  |CE|2 = 52 + 132 = 194


                               |CE|2    sin(13°) · sin(13°+151°)
                 TCDE =  -------- • --------------------------------
                                  2                 sin(151°)

      
                         


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tak for korrektionen til 3. Jeg fik flyttet sin(13º+151º) ned i nævneren til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

sådan kan det jo gå


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.