Matematik

monotoniforhold for trigonometriske funktioner

18. januar 2014 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er ret forvirret med trigonometriske funktioner hvor cosinus og sinus indgår. da deres grafen forsætter plejer der tit at være et afgrænset interval som man skal kigge på. men mit problem er at jeg ikke kan finde ud af at kigge på et koordinatsystem hvor pi indgår.

F.eks. i denne opgave

en funktion f er bestemt ved f(x) = x+ 2sinx    x ∈ [0;2π]

- Løs ligningen f'(x)=0, og gør rede for monotoniforhold for f

Når jeg løser ligningen f'(x)=0 får jeg 2*π /3 og 4*π / 3

Nu ved jeg ikke hvordan jeg skal se på den graf jeg har vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er afgrænset til intervallet [0;2π] .

Ligningen f '(x) = 0 er ækvivalent med ligningen

1 + 2cos(x) = 0 , dvs

cos(x) = -1/2 , der har den fuldstændige løsning

x = 2π/3 + p·2π , p ∈ Z , eller  x = 4π/3 + p·2π , p ∈ Z .

I intervallet [0;2π] er der de to løsninger x = 2π/3  eller x = 4π/3 .

Intervallet [0;2π] svarer tilnærmelsesvist til intervallet [0 ; 6,28] .


Svar #2
18. januar 2014 af hansen1921 (Slettet)

#2

Betyder det så at den har lokal maksimum i 2pi/3 og lokal minimum i 4*pi/3

Skal jeg også komme ind på hvor den er voksende og hvor den er aftagende 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er helt korrekt.


Skriv et svar til: monotoniforhold for trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.