Matematik

Lineære modeller

19. januar 2014 af ChristinaFO (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Alle sammen.. 

Jeg skal have lavet en matematikrapport til imorgen, og jeg har et spørgsmål som jeg er i tvivl om hvordan jeg skal forklare og vise det.

Spørgsålet :

Prisen for at køre med taxa består af et starts gebyr og et bilag, som afhænger af, hvor langt man skal kører. Vi ser på Taxa1, hvor starts gebyret er på 35 kr og det koster 2,5 kr. pr. km. Hvis vi kalder den samlede pris for y og antallet af kørte kilometer for x, kan prisen for turen skrives som y = 2,5x + 4.

- forklare hvordan man kan se (uden at tegne grafen), at der er en lineær sammenhæng mellem antal kørte kilometer x og prisen y.

- Hvordan ser grafen, som viser sammenhængen, ud? (forklares med ord. 

Håber at I kan hjælpe mig.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Håber dette kan hjælpe dig.

y=2,5x+35

F.eks. bestem hvor mange km man kan køre for 100kr

100=2,5x+35

65=2,5x

x=26


Svar #2
19. januar 2014 af ChristinaFO (Slettet)

Tak.. 

Men hvordan kan jeg forklare at det er en lineær sammenhæng?


Skriv et svar til: Lineære modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.