Matematik

Lineær funktion

20. januar 2014 af poet (Slettet)
En lineær funktion f(x) går gennem Punkterne (-2,14) og (3,-1)

A) bestem en forskrift for f(x)
B) beregn f(4) og løs ligningen f(x) = 11

Kan i hjælpe?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Her er metoden:

Hældningskoefficienten a= (y2-y1) / (x2-x1) (Se dine koordinatsæt)

Konstanten b= y1 - a·x1 (Brug a og dine koordinater)

Dermed har du forskriften.

Indsæt derefter henholdsvis 4 og 11 i funktionen og beregn værdierne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Hvis det driller så har jeg vedhæftet udregningen, men prøv lige selv først.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.