Matematik

Hvordan finder jeg højden?

21. januar 2014 af katjaARP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vedlagt et billede af en trekant. Den fede lodrette streg skal forestille en mast. 

Vinkel A er 37o, og vinkel B er 30o. Mellem A og B er frastanden 25 m.

Hvordan finder jeg højden på den lodrette linje?(masten)

Håber nogen kan hjælpe!

Som I ser vender billedet på siden... det var så ikke lige med vilje :o)

Vedhæftet fil: DSC_0432.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Hej Søde Katja, kunne du måske dreje billedet. Jeg kan ikke rigtig læse det


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af peter lind

Kald længden af afstanden fra foden af masten til A for x. Brug reglen for tangens på de to retvinklede trekanter. Det giver en ligning i x og h, hvor h kan forkortes ud. Deraf kan du så finde x


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis mastens toppunkt kaldes C, er mastehøjden højde i trekant ABC. Vinklen ved A er supplementvinkel til vinklen A i trekanten, så man kender vinkel A og vinkel B og dermed også vinkel C via vinkelsummen.

Siden a = BC findes så ved at benytte sinusrelationerne:

|BC|/sin(A) = |AB|/sin(C) .

Mastehøjden er højden hc i trekant ABC, så vi har

hc = |BC|·sin(B) = |AB|·sin(B)·sin(A)/sin(C) = 25m·sin(30º)·sin(37º)/sin(37º-30º)


Svar #4
21. januar 2014 af katjaARP (Slettet)

#123434: Jeg har skrevet det ned, der står på papiret. + så står det på færøskt. :o)


Svar #5
21. januar 2014 af katjaARP (Slettet)

Andersen11: det der med "sin(37-30)" skal det så være 37-30=7 alså sin(7) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det skal være sin(37º-30º) = sin(7º) . Det er vigtigt at anføre gradtegnet.


Svar #7
21. januar 2014 af katjaARP (Slettet)

okej, tak for det!


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg højden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.