Fysik

enheder

22. januar 2014 af Nishani (Slettet)

Hvad bliver enheden når jeg siger:

W*(sekunder/år)

Altså watt* sek pr. år??? 

Det er i hvert fald energien, der får den enhed, så jeg håber at W*sek/år iver en fornuftig enhed.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da sekunder/år er en dimensionsløs størrelse, er enheden stadig enheden for effekt, dvs W.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af peter lind

men den kan forkortes idet watt har enheden joule pr. sekund


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af peter lind

#1 sekund og år er ikke det samme så jeg mener ikke den er dimensionsløs. Det er noget der indgår i en omregning, hvor man går fra at bruge sekunder som enhed går over til i stedet at bruge år


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er forskellige enheder for samme fysiske størrelse, tid. Forholdet er en dimensionsløs konstant, der ikke er lig med 1.

Som det er forklaret i #0 er der tale om en størrelse, der har samme enhed som en effekt. Et årligt energiforbrug er jo også en effekt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af peter lind

Jeg er ikke enig i at den er dimensionsløs


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et forhold som forholdet mellem de to tider 1 år og 1 s er

1 år / 1 s ≈ 3,156·107

er en dimensionsløs størrelse, der angiver antallet af sekunder i et tropisk år.

Tilsvarende er forholdet mellem to trekanters arealer en dimensionsløs størrelse, der angiver, hvor mange gange arealet af den ene trekant er større end arealet af den anden trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2014 af SuneChr

Et el-energiforbrug på et år, f.eks. i et fritidshus, betyder ikke, at el-måleren kører kontinuerligt
fra den 1/1 - 31/12 .  De kWh, som skal afregnes, må vel kunne dimensioneres som  kWh·år -1 ,
og ikke som   kWh / (365,25·24 h)  =  1000/365,25·24


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, elmåleren kører ikke kontinuerligt med den samme effekt hele året, men det årlige elforbrug er et mål for den gennemsnitlige effekt gennem året. Det er klart at man kan skalere denne effekt på forskellige måder, afhængigt af, hvad man ønsker at belyse med tallet. Det ændrer stadig ikke ved, at den størrelse, som trådstarter spurgte efter, har dimension af en effekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2014 af peter lind

#6 stadig ikke enig. I den pågældende spørgsmål siger du at enheden stadig er watt. Det er den ikke det er Joule/år


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2014 af mathon


                 1 J/år = 3,16888·10-8 J/s = 3,16888·10-8 W = 31,6888 nW


Skriv et svar til: enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.