Fysik

Hvor mange kræfter for at vælte et menneske?

23. januar 2014 af iamjustadreamer

Hej derude! 

Jeg sad sammen med en ven forleden, og hertil kom vi ind på emnet "hvor mange kræfter der skal til for at vælte en voksen mand?" , det skal siges at vi havde i tankerne at kræfterne skulle stamme fra en vandkanon. Så sagt på en anden måde, hvor mange kræfter har brandvæsnet i deres vandslanger, for de kan da vælte en voksen mand. 


Mvh de nysgerrie :P 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af hesch

http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-69015250:vandvittigt-tvklip-mand-spules-af-vandkanon.html?rss

Det er jo et af den slags spørgsmål, som ingen kan svare på. For hvilket brandkøretøj, og hvilken brandslange/vanddyse ?

"Jensen Tonight" underholdt engang med spørgsmål som: "hvad kommer Storebæltsbroen til at koste ?"

10 mia ? 25 mia ?    Ingen ved det. (den var halvt færdig).

Brandvæsnet ved større lufthavne har nogle ordentlige "moppedrenge", der vel vejer 36 ton, hvoraf de 20 ton udgøres af medbragt vand, der kan sprøjtes ud på omkring 3 min. Disse sprøjter er så ikke håndholdte, men forsvarligt boltet fast på taget af brandkøretøjet. Husk at trække håndbremsen ! !


Svar #2
23. januar 2014 af iamjustadreamer

Det er ikke køretøjet eller brandvæsnet vi er interesseret i , men derimod det tryk som vandet rammer med :). Lidt ligesom hvis man spørger til styrken på vinden der skal til før bladene begynder at blafre. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af SuneChr

Det er vel et mål for, hvilken trækkraft en person kan modstå for ikke at vælte omkuld.
Hvad trykket i brandslangen skal være, er jo ikke til at sige, før man har afprøvet "forsøget", men hvem stiller op frivilligt?
En mere realistisk måde at finde kraften på kunne være den, at forsøgspersonen udstyres med en kraftmåler, en fjedervægt af solid konstruktion og med en skala, der er en brandmand værdig. Ved at en anden person trækker i kraftmåleren, vil forsøgspersonen på et tidspunkt give op, og kraftmåleren aflæses.


Skriv et svar til: Hvor mange kræfter for at vælte et menneske?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.