Matematik

Differentialregning 2

23. januar 2014 af v1717 (Slettet)

Dette er den allersidste jeg har brug for hjælp til :)

Vedhæftet fil: opg 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af PeterValberg

Det fremgår vel af den generelle regel

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af mathon

.

        

         f(x) = cnxn + cn-1xn-1 + cn-2xn-2 + .............. + c1x + co

         f '(x) = cn·nxn-1 + cn-1·(n-1)xn-2 + cn-2·(n-2)xn-3 + .............. + c1      hvilket er et (n-1)'tegradspolynomium

som for n = 2
giver
         f '(x) = (c2·2)·x + c1           hvilket er et 1.gradspolynomium

som for n = 3
giver
         f '(x) = (c3·3)x2 + (c2·2)x + c1           hvilket er et 2.gradspolynomium


Skriv et svar til: Differentialregning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.