Matematik

Ligning?

23. januar 2014 af Malene121 (Slettet)

Skal isolere x i denne nederstående ligning, men er det løst korekt

2x+y=8

2x+y-y=8-y

2x=8-y


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

    Løs den færdig.


Svar #2
23. januar 2014 af Malene121 (Slettet)

2x-2=8-2-y

x=6-y


Svar #3
23. januar 2014 af Malene121 (Slettet)

#1
 

2x-2=8-2-y

x=6-y


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2014 af mathon

                        2x = 8 - 2·(1/2)y

                        x = 4 - (1/2)y


Svar #5
23. januar 2014 af Malene121 (Slettet)

hvor kommer en (1/2) fra, om jeg må spørger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2014 af Brusebad (Slettet)

#5  Der divideres med 2 på begge sider af lighedstegnet, dvs: 2x = 8 -  y

Da der er to led på højresiden (8 og y) skal begge led dividers med 2 dvs: 2x/2 = (8 -  y)/2 = 8/2 - y/2 = 4 - 1/2 ·y = x


Skriv et svar til: Ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.