Fysik

Beregn massen af vand. mat b.

24. januar 2014 af Evo^ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg er virkelig på bar bund her... og søger noget assistance!

jeg har fået opgaven;
Koncentreret saft med massen 60g og temperaturen 5,5*c hældes sammen med vand med temperaturen 12*C i et flamingobæger. Efter nogen tid måles fællestemperaturen af saft og vand til 10,8*C . Den koncentrerede saft har den specifikke varmekapacitet 3,8 KJ/kg*Celsius c) Beregn massen af den mængde vand, der er hældt i flamingobægeret.
 

Beregn massen af den mængde vand, der er hældt i flamingobægeret.

Jeg har selv gjort følgende;

m = Masse

c = Specifik varme kapacitet

C = Varme kapacitet

Δt = Temperaturstigning

Q = tilført varmeenergi

msaft = 60g = 0,060 kg

csaft = 3,8 KJ/kg*C. = 3800 J/kg*C.

Formel; Varme kapacitet (C) = Specifik varme kapacitet (c) * Masse (m), C = c*m

Csaft = 3800 J/kg*C * 0,060 kg = 228 J/*C.

Δt = Δt2 - Δt1

Δt = 10,8*C. - 5,5*C = 5,3*C.

Formel; Q (tilført varme energi) = Varme kapacitet (C) * Δt, Q = C * Δt

Q = 228 J/*C * 5,5*C = 1254 J.

Δtvand = Δt2 - Δt1

Δtvand = 10,8*C - 12*C = -1,2*C

Formel; Varme kapacitet (C) = Tilført varme energi (Q) / Δt, C = Q/Δt.

Cvand = 1254 J / -1,2*C = -1045 J/*C  - **Her tror jeg muligvis min fejl ligger, men er ikke sikker**

cvand (specifik varme kapacitet) = 4180 J/kg*C

Formel; mvand = Cvand / cvand

mvand = -1045 J/*C / 4180 J/kg*C = -0,25 kg.

mvand = -0,25

håber nogen kan se fejlen!

ser frem til respons!

mvh. Patrick!


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil det overskueligt. Opstil energiregnskabet:

msaft·csaft·(Tfælles-Tsaft) = mvand·cvand·(Tvand-Tfælles) ,

hvoraf

mvand = msaft·csaft·(Tfælles-Tsaft) / (cvand·(Tvand-Tfælles))

         = 0,060kg · 3,8·103J/kg/K · (10,8-5,5)K / (4,18·103J/kg/K · (12-10,8)K)

         = 0,060·3,8·5,3/(4,18·1,2) kg

         = 0,24 kg

Vær omhyggelig med at skrive præfikset k (kilo) med lille k .


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2014 af mathon

                 mvand • (4,2 kJ/(kg·K)) • ((12,0 - 10,8) K)  =  (0,060 kg) • (3,8 kJ/(kg·K)) • ((10,8 - 5,5) K)

                                            mvand • (5,04 kJ/kg)  =  1,2084 kJ

                                            mvand = (1,2084 kJ) / (5,04 kJ/kg) = 0,239762 kg ≈ 240 g


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2014 af peter lind

Afgivet energi fra vand Q = mvand*cvand*Δt = saftens modtaget energi


Svar #4
24. januar 2014 af Evo^ (Slettet)

tusinde tak for hurtig repons! you made my day!

hav en fantastisk weekend!

xoxo patrick!


Skriv et svar til: Beregn massen af vand. mat b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.