Matematik

En 20 fods stige står lodret op ad en mur

26. januar 2014 af juliemadsenmalle (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, jeg har virkelig mange problemer med denne opgave, så jeg håber nogle af jer kan hjælpe mig!

En 20 fods stige står lodret op ad en mur. Den nederste ende rykkes 2 fod væk fra muren. 
Hvor langt ned af muren flytter stigen sig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Stigens længde er L = 20 fod. Nå stigen rykkes 2 fod ud, er stigen hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne 2 og (20-x), hvor x er den søgte længde, som stigen rykker ned ad muren. Opstil Pythagoras og bestem x af ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af SuneChr

Kald det stykke, stigen flytter sig ned ad muren, for x.
Stigens længde er  hypotenusen i en retvinklet trekant, som Hr. Pythagoras har en udmærket formel for.


Svar #3
26. januar 2014 af juliemadsenmalle (Slettet)

#1
 

Stigens længde er L = 20 fod. Nå stigen rykkes 2 fod ud, er stigen hypotenuse i en retvinklet trekant med kateterne 2 og (20-x), hvor x er den søgte længde, som stigen rykker ned ad muren. Opstil Pythagoras og bestem x af ligningen.

#2

 

Kald det stykke, stigen flytter sig ned ad muren, for x.
Stigens længde er  hypotenusen i en retvinklet trekant, som Hr. Pythagoras har en udmærket formel for.

Jeg kan godt forstå hvad i mener, men jeg har bare lidt svært ved at se hvordan jeg skal stille det op, kan i hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

De to kateters længder er 2 og (20-x), og hypotenusen er 20. Indsæt i Pythagoras:

22 + (2-x)2 = 202 .

Løs ligningen i x.


Skriv et svar til: En 20 fods stige står lodret op ad en mur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.