Fysik

Beregning er potentiel energi

27. januar 2014 af turisten (Slettet) - Niveau: C-niveau

En klods med massen 0,250 kg falder lodret ned fra 3,0 meters højde.

Ovenstående er alt det information der er givet, men så skal jeg beregne den potentielle energi og hvor hurtigt den bevæger sig lige inden den rammer jorden?

Help me, please 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af eray (Slettet)

Formlen for potentiel energi lyder således; epot= m*g*h

du har fået opyst i opgaven hvad massen er, og hvad højden er, og du ved at g=tyngdeacceleration som er 9.82. Så du skal blot indtaste nogle tal ind i formlen og så er det bare at finde resultatet. Og lige til notering så

h=3.0 meter

m=0.250kg

g=9.82m/s^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af Asklund (Slettet)

Farten udregnes ved at sætte den potentielle energi(fra opgaven før) lig med den kinetiske energi og derefter isolere farten.

Formlen for kinetisk energi er 1/2*massen*farten^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af mathon

se
 


Skriv et svar til: Beregning er potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.