Matematik

Hjælp til opgave

28. januar 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan I hjælpe med hvordan man løser denne opgave, og ved i eventuelt hvad man skal gøre for at udføre den i programmet Maple?

En funktion f er givet ved f(x)=(1-x2)*ex

Tegn grafen for f, og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af peter lind

ligningen for en tangent til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af mathon

   
      f ' (x) = (0-2x)•ex  +  (1-x2)•ex = (-2x+1-x2)•ex


Svar #3
30. januar 2014 af XX88XX (Slettet)

Er dette ligningen for tangenten??


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af peter lind

Nej. Det er f'(x). Find så f(1) og f'(1) og sæt det ind i formlen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1438973 hvor du har samme spørgsmål kørende.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.