Matematik

Hjælp til løsning af en ligning

20. november 2005 af Chick (Slettet)
Ligningen er følgende

4/3X-2=1/6-X

Jeg har prøvet forskellige ting, men synes ikke at noget af det bliver rigtigt...

4/3X-2=1/6-X <=>
8/6X-12/6=1/6-6/6X <=>
8x+6x=1-12 <=>
14x=-11
14x/14=-11/14
x=-11/14

er der en der kan hjælpe mig med at få det rigtige svar?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af mowila (Slettet)

Ved ikk' helt hvad du laver her? 8/6X-12/6=1/6-6/6X <=>
8x+6x=1-12, måske læser jeg ligningen forkert..

Men jeg vil løse den:

4/3x-2=1/6x <=>
8/6x-2=1/6x <=>
7/6x-2=0 <=>
7/6x = 2 <=>
x= 2/(7/6) <=>
x = 12/7

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2005 af 2835 (Slettet)

(4/3)X-2=(1/6)-X
(4/3)X+X =(1/6)+2
(7/3)X = (13/6)
x = (13/6)/(7/3)
X = (13*3)/(6*7)


::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

KLIK LIGE PÅ ET FORSIDE BANNER TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af mowila (Slettet)

ups - jeg så ikk der stod (1/6) MINUS x.. troede der stod 1/6x...

2835 svar er det rigtige---

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Der laves en fortegnsbøf her:

"8/6X - 12/6 = 1/6 - 6/6X <=>
8x + 6x = 1 - 12"

Det skal retteligt være

8x + 6x = 1 + 12 <=> x = 13/14.

//Epsilon

Skriv et svar til: Hjælp til løsning af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.