Fysik

L = ½ p * V^2 * CL * S - hvordan flyttes V^2 over på den anden side?

30. januar 2014 af Jubiia (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har vedlagt et billede. Har aldrig fået lært hvordan man får en enhed til at stå alene, hvis det er opløftet i 2.

På billedet er det gjort. Er der nogen der kan give mig forklaringen på hvordan det er gjort?

Vedhæftet fil: foto.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon

                                                             L
                                         v2 = ----------------------
                                                  (1/2) ·ρ · CL · S



                         
                  


Svar #2
30. januar 2014 af Jubiia (Slettet)

Yes. Tak. Er med på at man får V til at stå alene ved at dividere de andre. Men for at få V til at stå helt alene, dvs. uden det er opløftet i 2., så tager man kvatratroden af alt der står på højre side? 

Hvorfor gør man det. Er det bare reglen der er sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af mathon

matematisk regel:
                                x2 = a      a > 0

                                |x|2 = a

                                |x| = a1/2 = √(a)

                                x = ± √(a)                hvor x i ovennævnte tilfælde er     √(a)               


Skriv et svar til: L = ½ p * V^2 * CL * S - hvordan flyttes V^2 over på den anden side?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.