Matematik

Vis at x er 0,67

30. januar 2014 af tjoe (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har hurtigst muligt brug for hjælp til en matematik aflevering til i morgen!!

Ifølge arbejdsmiljøloven skal rumfanget kun beregnes af den del af klasselokalet, der har en loftshøjde på mindst 2,50 m. På skitserne er n det antal meter af klasselokalets bredde, hvor loftshøjden er mindre end 2,50 m.

Du skal vise, at x er ca.0,67 m. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal sikkert bruge skitserne, der nævnes i opgaven.


Svar #2
30. januar 2014 af tjoe (Slettet)

Har lige glemt at vedhæfte skitserne - her er de.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

x er så katete i en retvinklet trekant, hvis ene vinkel er 50º og hvis anden katete y er forskellen mellem højden 2,50m og 1,70m. Beregn så x af formlen for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant:

tan(50º) = y/x


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2014 af Anynomous (Slettet)

#3

Hold da op hvor du kludrer i din forklaring, det er en ommer :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af Anynomous (Slettet)

Til andre der i fremtiden søger hjælp :)

0,8 * tan(50) = 0,95

hypotenusen er 0.95 m

den ene katete er 0.8, da det er forholdet mellem det højeste og laveste loft.

50 = 0.8/x

tan(50)*x=0,8

x = 0.8 / tan(50) = 0,67


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo præcis den samme forklaring som givet i #3, hvis du ellers formår at læse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2014 af Anynomous (Slettet)

#6
Hvis forklaring i #3 var lidt bedre formuleret, ville den måske være brugbar

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er præcist, entydigt og klart formuleret i #3.

Din forklaring i #5 indeholder flere fejl. Du har udeladt gradtegnet overalt ved vinkelangivelserne i tangensfunktionen, og det er helt forkert at skrive

      50 = 0,8/x

så jeg forstår ikke lige, hvor du vil hen med din diskussion.


Skriv et svar til: Vis at x er 0,67

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.