Fysik

Find størrelse af vandrette og lodrette kræfter

30. januar 2014 af ronapi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens, sidder med en fysik opgave til i morgen, og ved ikke helt hvordan opgave 2 skal beregnes:

2) Find størrelsen af de vandrette og lodrette kræfter. Vi at summen af alle de vandrette kræfter er nul (positive til højre, negative til venstre). Vis at summen af alle de lodrette kræfter er nul (op er positiv).

Figuren er vedhæftet

Tusing tak på forhånd!

Vedhæftet fil: opgave 7 i fysik 3gFy.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af hesch (Slettet)

Er det kun mig, der ikke kan se nogen figur, men kun tekst ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Jeg kan se en figur både til Opg A og til Opg C.

#0 --> projicer de viste kræfter på vandret og lodret og regn komposanterne med fortegn. Tangens til vinklerne beregnes ud fra de viste mål.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af mathon

Opgave A:

     for 0 < v < 90°
     gælder
                                         tan(v)
                      sin(v) = ------------------
                                    √(1+tan2(v))

                                            1
                      cos(v) = -----------------
                                     √(1+tan2(v))



  For kraften 5,8 N:
                            tan(v) = 23,8 / 38,2 = 0,623037

                                        
                                          0,623037
                      sin(v) = ---------------------- = 0,528800
                                    √(1+0,6230372)

                                               1
                      cos(v) = ---------------------- = 0,848746
                                     √(1+0,6230372)

  Komposant mod højre:
                                           (5,8 N)·cos(v) = (5,8 N) · 0,848746 = 4,92 N

  Komposant opad:
                                           (5,8 N)·sin(v) = (5,8 N) · 0,528800 = 3,07 N

.
     For kraften 8,4 N:
                            tan(v) = 58,3 / 42,3 = 1,378251

                                        
                                          1,378251
                      sin(v) = ---------------------- = 0,809396
                                    √(1+1,3782512)

                                               1
                      cos(v) = ---------------------- = 0,587263
                                     √(1+1,3782512)

  Komposant mod venstre:
                                           -(8,4 N)·cos(v) = -(8,4 N) · 0,587263 = -4,93 N

  Komposant opad:
                                           (8,4 N)·sin(v) = (8,4 N) · 0,809396 = 6,80 N

                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af mathon

Opgave B

c)
           Fhorisontal  = (50 N) · cos(32°) = 42,40 N

           Fvertikal = (50 N) · sin(32°) = 26,50 N

           .

           µ = (tan(v))-1 = (tan(32°))-1 = 1,60


Skriv et svar til: Find størrelse af vandrette og lodrette kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.