Kemi

Beregn mL

03. februar 2014 af Roselina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har fået denne opgave og aner ikke hvordan jeg skal beregne den:

Hvor mange milliliter 0,150 M NaOH skal anvendes for at neutralisere 50,0 mL 0,200 M H2SO4?

Det afstemte reaktionsskema:

H2SO4 (aq) + 2 NaOH (aq) → Na2SO4 (aq) + 2 H2O (l)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af 012343210

mol H2SO4: n=C*V=50ml*0,200M=10mmol

reagere 1:2 derfor n_NaOH skal være 20mmol

V NaOH: V=n/C = 20mmol/0,15M=133 1/3ml


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2014 af 012343210

Info: Hvis du ikke vil regne i milimol, skal du are lave alle dine volumner om til liter. Det giver det samme til sidst, men dine mellemresultater vil bare være anderledes og have enheden mol istedet...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af mathon

      reaktionstofmængder
                                             NaOH      H2SO4
                                                 2              1
                                               

         at neutralisere 50,0 mL 0,200 M H2SO4
         kræver
                         2 · (0,050 L) · (0,200 mol/L) NaOH

         antal L NaOH
                        
                         V = (2 · (0,050 L) · (0,200 mol/L)) / (0,150 mol/L)

                        

                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2014 af mathon

eller

         at neutralisere 50,0 mL 0,200 M H2SO4
         kræver
                         2 · (50 mL) · (0,200 mmol/mL) NaOH

         antal mL NaOH
                        
                         V = (2 · (50 mL) · (0,200 mmol/mL)) / (0,150 mmol/mL)

                        


Svar #5
04. februar 2014 af Roselina (Slettet)

1000 tak for den overskuelige og godt forklarede gennemgang :)


Skriv et svar til: Beregn mL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.