Kemi

KEMI OPGAVER - HJÆLPPP!

04. februar 2014 af vedikkehvadjegskalhedde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Medicinal fabrikkerne fremstiller i stor skala ibuprofen ud fra stof A med et praktisk udbytte på 80%. Men der arbejdes, som antydet ovenfor, hele tiden på at forbedre udbytteprocenten.

Der anvendes årligt 2000 ton af stof A til fremstilling af ibuprofen.

Hvor mange ekstra piller kan der produceres årligt, hvis det muligt at øge udbyttet til 81%? En tablet indeholder 200 mg ibuprofen.

Hvordan skal jeg gribe denne an ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af Crushhymn (Slettet)

Hvis du ikke har fået opgivet mere, så ville jeg gå ud fra at Stof A er i forhold 1:1 med ibuprofen. (Det er bare hvad jeg ville gøre)

én pille: 200 mg = 0.0000005 ton
Nuværende produktion: (2000 ton*0.80%) / 0.0000005 ton/pille = 3.200.000.000 piller

Optimeret produktion: (2000 ton*0.81%) / 0.0000005 ton/pille = 3.240.000.000 piller

Det er da ihvertfald en mulighed at udregne sådan, jeg fik altid afvide at hvis jeg manglede enkelte data, så kunne man gå ud fra, medmindre selve opgaven gik ud på at finde manglende data.

//C


Skriv et svar til: KEMI OPGAVER - HJÆLPPP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.