Matematik

Hjælp hurtigt! Indekstal

04. februar 2014 af madmonkey2000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude.

Sidder med en opgave hvor jeg skal udregne antallet af varebiler i København i 1992 og 2002.

Udover en tabel bestående af indekstal får jeg oplyst at antallet af varebiler i 1996 er 21054.

Jeg har knoklet hårdt på at finde en formel eller en metode da jeg kun har denne bekendte og resten er indekstal, men uden held.

Indekstallet i 1992 er selvfølgelig 100. 

Indekstallet i 1996 er 139,4.

Indekstallet i 2002 er 153,5.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at følgende formel gælder:

Indekstal = (Antal varebiler i år x * 100)/(Antal varebiler i det år hvor indeks er 100)

Så kan du vha. din oplysning beregne, at antallet af varebiler i 1992 er givet ved

139,4=(21054*100)/x

hvor x er antal varebiler i det år hvor indeks er 100. Dette kan du løse, og man får f.eks. at x=15103,3 (nedrundet er det så 15103).

Altså var der 15103 varebiler i 1992. Når du så har denne oplysning, kan du så beregne det for 2002. Du har altså, at

153,5=(x*100)/15103

hvor x er antal varebiler i år 2002. Dette kan du løse, og har, at x=23183,1 (nedrundet er det så 23138).

Altså var der 23138 varebileder i 2002.


Svar #2
04. februar 2014 af madmonkey2000 (Slettet)

Sætter stor pris på hjælpen, og meget hurtigt endda.

Kan du sige mig hvordan du løser denne "139,4=(21054*100)/x"


 


Svar #3
04. februar 2014 af madmonkey2000 (Slettet)

Problemet ved opgaven var at jeg ikke helt vidste hvordan jeg skulle gribe ligningerne an. Resultatet kunne jeg i værste fald godt finde ved at google equation solver, men selv med steps på bliver det lidt indviklet, især den sidste.


Svar #4
04. februar 2014 af madmonkey2000 (Slettet)

Tror jeg fik løst det.

Tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

#2 Den løses sådan her

139,4=(21054*100)/x

139,4*x=21054*100

x=(21054*100)/139,4
 


Skriv et svar til: Hjælp hurtigt! Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.