Matematik

Eksponentielle funktioner - forskrift og egenskaber

04. februar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser grafen for en eksponentielt voksende funktion f (x) = b*ax 

Grafen går gennem punkterne P(2,8) og Q(3,32)

a) Bestem tallene a og b .

Billede af grafen er vedhæftet, håber der er hjælp at finde :) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af peter lind

Indsæt de 2 punkter i f(x). Det giver to ligninger i de 2 ubekendte a og b. Dividerer du de 2 ligninger med hinanden går b ud så du har en ligning i a alene


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en eksponetialfunktion. Funktionen 4-dobles ved en forøgelse af x på 1. Fordoblingskonstanten er derfor 1/2.

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af mathon

#2 noteret
                                 y = b • ax

                                 y2/y1 = aΔx

                                 32/8 = a1   

                                 4 = a      
                      …
                                           ln(2)       ln(2)        ln(2)      1
                                 X2 = -------- = --------- = --------- = ----
                                          ln(a)       ln(22)       2ln(2)     2
                

              
 


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner - forskrift og egenskaber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.