Fysik

Formel for tryk under vand

05. februar 2014 af PeterBørge (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, er der nogen der kan forklare mig på en simpel måde, hvordan denne formel er opstået?

p = ρ·h·g + p0


Jeg kender godt sammenhængene i formlen, men hvis man selv skulle finde frem til denne formel. Hvilken formel tager man så som udganspunkt og omskriver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af peter lind

Se på en søjle i vandet med arealet A som går ned til dybeden h. Rumfanget af denne søjle er A*h. Ganger du dette med massefylde får du masse m = ρ*A*h. Tyngdekraften på denne søjler er m*g = ρ*A*h*g. Tryk er kraften delt med det areal den presser på. Dividerer du kraften med arealet får du trykket altså ρ*h*g


Skriv et svar til: Formel for tryk under vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.