Matematik

haster!!!!! lineær funktion

06. februar 2014 af Anonyyyym - Niveau: B-niveau

f(x)=-4x+6

Grafen for en lineær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x). Bestem en forskrift for g(x)

Det jeg har skrevet indtil videre er : 

y = a·x + b
y er den afhængige variable =4
a er hældningskoefficienten =-4
x er den uafhængige variable = -2
b er skæringen med y-aksen = 0,6 

Men det ser forkert ud når jeg sætter dem ind i ligningen, nogle der kan hjælpe med at løse?????? Det haster virkeligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den opgave har du jo allerede fået besvaret i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1440877

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med det samme spm. Fortsæt i stedet diskussionen i den oprindelige tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. februar 2014 af 012343210

b er forkert...

Tager lige metoden stille igennem.

 - De er parralelle altså er a for de 2 funktioner ens.

 - Du kender et punkt den skal gå igennem P: (-2,4)

 - linær funktion har forskriften g(x)=a*x+b

1) Du regner b ud ved at indsætte punktet P, hældningen a i g(x)=a*x+b

4 = -4 * -2 + b

b = 4 - (-4 * -2) = -4

2) Du skriver ligningen op:

g(x) = -4x -4 


Skriv et svar til: haster!!!!! lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.