Kemi

Beregning af molare entalpitilvækst

07. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når der står at man skal beregne systemets molare entalpitilvækst for forsøg, hvor følgende reaktion forløber:

Mg(s)+2H+(aq)->Mg2+(aq)+H2(g) - magnesium i saltsyre

Når man så kender entalpi tilvæksten skal man så dividere med stofmængden for saltsyre og magnesium eller kun magnesium og i givet tilfælde hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2014 af 012343210

Tror du mener at om du skal gange med molmassen?

Ved at gange enthalpien med stofmængden af den begrænsende faktor for du den energiudladning (gerne i form af varme) som opstår ved reaktionen. 

Den begrænsende faktor er den reaktant der er i underskud. I et forsøg som dette, vil man nok køre med underskud af Mg - men du kan jo lige prøve at tjekke efter med n=m/Mw og C=n/V - Hvis du har alle oplysningerne...


Svar #2
07. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Nej, det må være stofmængden, da den molar entalpi er defineret som Hm=H/n. Altså der er 100 gange mere vand end magnesium, så jo magnesium er i underskud. Man dividerer altså med stofmængden for det stof, som er i underskud og ikke for stofmængden for alle reaktionsdeltager? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2014 af 012343210

Beklager mente også stofmængden - men du skal GANGE med den ikke DIVIDERE. Den enthalpi du udregner er den molareenthalpi og ved at gange med stofmængden får du den totale. Reaktionen vil ikke forløbe mere end til den begrænsende reaktant er opbrugt - derfor benyttes den kun til at gange på den totale molareenthalpiændring.

Vær opmærksom på at reaktionen også ville forløbe hvis det kun var vand, men så ville den forløbe meget langsom. Det er pga. syren og H+ koncentrationen at den forløber hurtigt


Svar #4
07. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Arh mange tak for hjælpe :D

Man skal altså dividere ;)

Vedhæftet fil:molar entalpi.png

Svar #5
07. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

- Enheden er jo også J/mol eller ofte kJ/mol :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2014 af 012343210

Det kommer meget an på opgaven, hvis du skal finde molarenthalpivæksten og du har ethalpiændringen skal du dividere, men det er hammersvært af finde enthalpivæksten, så normal vil du regne den molare enthalpivækst ud og så finde for reaktionen veda at gange stofmængden på - derfor læste jeg det du skrev forkert - beklager


Svar #7
07. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Det gør ikke noget - der er jo hvad der sker :D Du hjalp og det er det jeg er glad for :)


Skriv et svar til: Beregning af molare entalpitilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.