Kemi

Beregn masse af den ækvivalente mængde dichlor i reaktion I

08. februar 2014 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har følgende opgave, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gribe an:
"Nikkel kan fremstilles ved, at et råmateriale, som indeholder nikkelforbindelsen Ni3S2, røres ud i vand og tilsættes diclor. Reaktionen kaldes chlorludning.
Ni3S2(aq) + 3 Cl-> 3 Cl2(g) ->3 Ni2+(aq) + 6 Cl-(aq) + 2 S(s)                  (I) 
De dannede nikkel(II)ioner omdannes til nikkel ved en efterfølgende elektrolyse. 
1000 kg Ni3Sreagerer efter reaktionsskema I.

a) Beregn massen af den ækvivalente mængde dichlor i reaktion I.

b) Navngiv reaktanter od produkter i reaktion I.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2014 af mathon

M(Ni3S2) = sum({3,2}*{58.693,32.065}) g/mol = 240,209 g/mol
hvoraf
              ((176,079) / (2,40209)) · (1%) = 73,3% er ren Ni


                                       Ni3S2 (aq)         +         3 Cl2 (g)   --->   3 Ni2+ (aq)   +   6 Cl- (aq)   +   2 S (s)  
ækvivalentmængder         1 mol                       3 mol                            
                                         0,240209 kg         0,212718 kg             
                                         1000 kg                        x        

    forholdsberegning:
                                          (1000 kg) / (0,240209 kg) = x / (0,212718 kg)

                                          x = (1000 / 0,240209) • (0,212718 kg) = 885,554 kg
                                       

         massen af den til 1000 kg Ni3S2  ækvivalente mængde dichlor er 885,554 kg.


Svar #2
10. februar 2014 af SofiaLassen (Slettet)

Mange tak for svar, men jeg forstår ikke helt, hvordan du beregner, at massen 73% er ren Ni og, at massen af Ni er 0,240209 kg? :-/


Svar #3
18. februar 2014 af SofiaLassen (Slettet)

.. Kan jeg måske få en begrundelse, forstår det ikke helt nemlig?


Skriv et svar til: Beregn masse af den ækvivalente mængde dichlor i reaktion I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.