Kemi

Beregn koncentrationen

08. februar 2014 af chemie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har vedhæftet opgaven og har forsøgt at besvare den ved:

[Fe2+] = 0,050 mol / 0,50 L = 0,1 M

ß6 = [Fe(CN)64-]/([Fe2+][CN-]6) = x/((0,1M-x)(1,0M-6x)6) ⇔ x = 0,16 M

Men dette er helt forkert da resultatet skal give: 3,2·10-36 M


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af mathon

Skærmbillede 2014-02-08 kl. 22.08.20.png

                                      [Fe(CN)6]4-
                                    -------------------- = 7,7·1036 M-6
                                    [Fe2+] • [CN-]6

                                                          [Fe(CN)6]4-                           0,1 M
                                    [Fe2+] = ------------------------------ = --------------------------------- = 1,3·10-38 M
                                                  (7,7·1036 M-6) • [CN-]6      (7,7·1036 M-6) • [1,0 M]6  

                                                

                                   


Skriv et svar til: Beregn koncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.