Matematik

løs ligning 4√x-8=7

09. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan løser jeg denne ligning ?

4√x-8=7


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af mathon

                        4√(x) - 8 = 7       x ≥ 0

                        4√(x) = 15

                        √(x) = (15/4)

                        x = (15/4)2
                   
                   

                        


Svar #2
09. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

så jeg plusser på begge sider 

derefter divider ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2014 af mathon

                    #1

                        4√(x) - 8 = 7       x ≥ 0                          adderer 8

                        4√(x) = 15                                            dividerer med 4

                        √(x) = (15/4)                                         kvadrerer

                        x = (15/4)2
                   
                   

                        


Skriv et svar til: løs ligning 4√x-8=7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.