Matematik

Find første- og andenordens partielle afledede af funktionen

10. februar 2014 af maja444 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Har svært ved at løse denne opgave.

Find første- og andenordens partielle afledede af funktionen:

f=ln(x+y)e^ax+by


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2014 af peter lind

Differentier funktionen med hensyn til x. y betragtes som en konstant. Resultatet ka)lder jeg f'x(x, y)

Differentier f'x(x, y) med hensyn til x. y betagtes som en konstant. Resultatet kalder jeg f''xx,(x,y)

Differentier f'x(x,y) med hensyn til y, x betragtes som en konstant. Resultatet er f''xy(x,y)

Gennemfør det ovenstående med x erstattet af y og y erstatte af x

Du skriver at funktione er f(x,y) = ln(x+y)*eax +by. Er det det du mener ?


Svar #3
11. februar 2014 af maja444 (Slettet)

Differentier funktionen: f=ln(x+y)+e^ax+by


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Være mere præcis. Er det

f(x,y) = ln(x+y) + eax+by

eller

f(x,y) = ln(x+y) + eax + by         ?


Svar #5
11. februar 2014 af maja444 (Slettet)

Det første f(x,y)=ln(x+y)+e^ax+by


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2014 af peter lind

Du skriver det er det første og derefter udtrykket for den anden så hvad mener du ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Men så skriv det ordentligt, enten

f(x,y) = ln(x+y) + eax+by ,

eller med behørige parenteser

f(x,y) = ln(x+y) + e^(ax+by) .

Differentier først med hensyn til x, hvor y betragtes konstant. Derefter byttes rundt på rollerne.


Skriv et svar til: Find første- og andenordens partielle afledede af funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.