Fysik

Vandmølle - vand energi

10. februar 2014 af Ukjendt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej... Er der nogen der kan fortælle mig lidt om vandmøller og dens energi?

Jeg skal holde et oplæg om det og har ikke sådan rigtig styr på det.

Håber at nogen kan hjælpe.

Taak på forhånd.


Svar #1
10. februar 2014 af Ukjendt (Slettet)

Anyone?? alt kan bruges


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2014 af hesch (Slettet)

Der står lidt her:

http://www.danskmoellerforening.dk/vandmollelokalitet

Det fremgår, at der anvendes forskellige møllehjul.

Du kan selv google videre ved overfaldshjul og brystfaldshjul.

Effektmæssigt anvendes beregningen:

P = (Mvand / t ) * g * h * η.   T=tid, Mvand= massen af vand, h=faldhøjden, η=virkningsgraden.

η = 0,6 . . 0,65  for "moderne" typer.


Svar #3
10. februar 2014 af Ukjendt (Slettet)

Ok. Tusind tak for hjælpen.


Svar #5
10. februar 2014 af Ukjendt (Slettet)

Tak fordi du gad at brug tid på at hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. februar 2014 af hesch (Slettet)

PS:  Jeg var lige inde og kigge på virkningsgraden for en vandturbine:

Her er opnået:   η = 0,96 ! !

Blot til sammenligning.


Skriv et svar til: Vandmølle - vand energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.