Fysik

Akut hjælp til en formel!

11. februar 2014 af 19955 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der vil være sød at forklare denne formel:

F = m*g = E*Q <=> Q = m*g/E 

Hedder den noget særligt eller hvordan er det? Jeg skulle finde plastickuglens ladning Q. (Jeg har gjort det rigtigt... men ved ikke hvad formlen hedder eller hvordan den er kommet til? ) Please hjælp mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af peter lind

F=m*g er tyngdekraften på et legeme med massen m ved jordoverfladen.

F=E*Q er kraften på et legeme med ladningen Q i et elektrisk felt E


Svar #2
11. februar 2014 af 19955 (Slettet)

Tusind mange tak! Men hvorfor er det man sætter dem lig med hianden? Jeg forstår det virkelig ikke :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kunne forestille sig, at plastickuglen befinder sig i et elektrisk felt mellem to vandrette plader, hvor spændingsforskellen lige netop er afpasset, så at tyngdekraften på plastickuglen er i balance med den elektriske kraft på den ladede kugle.


Svar #4
11. februar 2014 af 19955 (Slettet)

#3
Ok tusind tak! Altså kuglen er i mellem pladerne og tyngdekraften på platickuglen er lig med den elekttriske kraft på kuglen? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er det, som den viste ligning kunne udtrykke. Sammenlign med forholdene i den faktiske opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2014 af mathon

I en opladet horisontal pladekapacitors plademellemrum
eksisterer der en elektrisk feltstyrke E. Hvis der befinder sig ladede partikler i plademellemrummet med
en ladning, der af feltstyrken E lig akkurat hindres i at bevæge sig,
er den resulterende kraft på partiklen 0:

 
                       Fres = q·E + m·g = 0

                                 q·E = -m·g

                                 q·E = m·g

         og dermed
                                 q = (m·g) / E


Svar #7
11. februar 2014 af 19955 (Slettet)

Hvor er i alle sammen søde!! Tusind mange tak for hjælpen..!! 


Skriv et svar til: Akut hjælp til en formel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.