Fysik

Beregn ved hjælp af gitter ligningen

12. februar 2014 af kingofthering (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn ved hjælp af gitter ligningen, hvor stor en afbøjningsvinkel lyset får i 19. orden, når lysest bølge længde er 633nm og gitteret har 80spalter prmm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt gitterligningen

sin(θn) = n·λ/d

Beregn gitterkonstanten d ud fra oplysningerne, indsæt λ og n = 19, og beregn vinklen θ19 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. februar 2014 af mathon


                nmax = [d/λ] = [(80-1·106 nm) / (633 nm)] = 19

                sin(θn) = (n · λ) / d

                θn = sin-1((n · λ) / d)

                θ19 = sin-1((19 · (633 nm)) / (80-1·106 nm))

                θ19 = sin-1(0,96216) = 74,2°


Skriv et svar til: Beregn ved hjælp af gitter ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.