Matematik
Eksponentiel udvikling
02. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg har problemer med at løse denne opgave.. Jeg har været syg, og har derfor ikke været med da klassen gennemgik opgaven.
Den lyder:
f er en eksponentiel udvikling, for hvilken f(0)=23,4 og det 3-årlige procentvise fald er 18%. Bestem en regneforskrift for f.
Hjælp...
Den lyder:
f er en eksponentiel udvikling, for hvilken f(0)=23,4 og det 3-årlige procentvise fald er 18%. Bestem en regneforskrift for f.
Hjælp...
Svar #3
02. november 2003 af krelle (Slettet)
den er jo nem nok. Du ved at b=23,4 da der for en eksponentiel udvikling gælder for
f(0)=b*a^x=b*a^0=b.
Og så skal den falde med 18% hvert tredje år. Derfor må a være: 1-0,18=0,82.
så er forskriften f(x)=23,4*0,82^x. Hvor x angiver hvert tre-år. Du kan også få det for hvert år ved at sige 0,82^(1/3)=0,94. Men det er op til dig selv.
f(0)=b*a^x=b*a^0=b.
Og så skal den falde med 18% hvert tredje år. Derfor må a være: 1-0,18=0,82.
så er forskriften f(x)=23,4*0,82^x. Hvor x angiver hvert tre-år. Du kan også få det for hvert år ved at sige 0,82^(1/3)=0,94. Men det er op til dig selv.
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
