Fysik

Bølger igen

13. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har opgaven: 

Forestil dig, at du med opstillingen på figuren frembringer en stående snorbølge med 3 buge. Længden af snoren er L = 1,25 m. Vibratoren svinger op og ned med frekvensen f = 40 Hz. 

a) beregn snorbølgenslængde

b) beregn snorbølgens udbredelse hastighed

c) beregn bølgelængden, der svare til snorens grundtone

d)  beregn grundtonens frekvens

jeg er totalt lost, nogen der kan hjælpe mig og forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af mathon

a)

                                          3 • (λ/2) = L

                                          λ = (2/3) • L

                                          λ = (2/3) • (1,25 m) = (5/6) m = 0,8333 m = 83,3 cm

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2014 af mathon

b)
                                        v = λ • f  =  ((5/6) m) • (40 1/s)  =  (100/3) m/s  =  33,33 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2014 af mathon

c)
                                        λgrund / 2 = L

                                        λgrund  = 2 • L

                                        λgrund  = 2 • (1,25 m) = 2,50 m


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2014 af mathon

d)
                                       fgrund = v / λ  =  ((100/3) m/s) / (2,50 m) = (40/3) Hz  =  13,33 Hz


Svar #5
14. februar 2014 af MikaelGreve (Slettet)

Mange tak ! :D


Skriv et svar til: Bølger igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.