Matematik

Ligning - Hjælp!

15. februar 2014 af 1234misse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået denne opgave 

For hvilke tal k ≠ 0 har ligningen

kx2 + kx - 1 = 0

netop én løsning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2014 af peter lind

Find diskriminanten og sæt den lig 0. Det giver en ligning til at finde k


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2014 af Stats

Hint:

kx2 + kx - 1 = 0     k ≠ 0,                KUN én løsning til ligningen, da k ≠ 0

D = 0;   Du vil opdage at der optræder en andengradsligning med variablen k

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Ligning - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.