Matematik

Stamfunktion, F(x) til f(x)

17. februar 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion  F  er givet ved 
F(x)=x^6*e^x+3

gør rede for hvilken af nedestående funktioner F er satmfunktion til 

f1(x)=6x^5*e^x 

f2(x)=6x^5*e^x+x^6*e^x

f3(x)=6x^5*e^x+x^6

Jeg kan godt se, at det skal være nr. 2, men jeg kan ikke helt se mig ud af, hvordan +x^6*e^x kommer i f2(x)?? Nogle som kan give et begrundet svar? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentier F(x) . Der skal gælde, at F'(x) er en af de tre funktioner f1, f2, eller f3 .

F(x) = x6·ex + 3 , F'(x) = ...

Man benytter reglen for differentiation af et produkt.


Svar #2
17. februar 2014 af guli92 (Slettet)

#1

Differentier F(x) . Der skal gælde, at F'(x) er en af de tre funktioner f1, f2, eller f3 .

F(x) = x6·ex + 3 , F'(x) = ...

Man benytter reglen for differentiation af et produkt.

Jamen hvordan kan jeg til prøven se, at det er produktreglen jeg skal differentiere ud fra?

Fordi der er tilføjet en k=3 på stamfunktionen? Det er der jeg i tvivl og ikke kan se mig ud fra problemet. Hvordan ved jeg, at jeg skal bruge produktreglen :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Funktionen F(x) er jo skruet sammen på en måde, hvor det ene led er et produkt af to funktioner. Derfor benytter man reglen for differentiation af et produkt for at differentiere dette led.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2014 af mathon

                             F(x) = x6 • ex +  3

                             F(x) = 6x5 • ex   +    x6 • ex   =   x5ex • (6 + x)


Skriv et svar til: Stamfunktion, F(x) til f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.