Fysik

Find den effekt, der går til alene at accelerere skibet

18. februar 2014 af NicolajLarse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til at beregne den effekt, der går til alene at accelerere et skib. Det vides, at:

På et bestemt tidspunkt er skibets hastighed 2,21 m/s og dets acceleration 9,0 · 10-4 m/s2. 

Jeg har i den foregående opgave beregnet skibets opdrift, men ved ikke, om den skal bruges til noget i denne forbindelse. Jeg har prøvet at google, men alle sider, der omhandler effekt, omhandler strøm. 

Nicolaj


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af mathon

                                                  \small P = \left |\vec{F}*\vec{v} \right | = \left |F*v*cos(\vec{F},\vec{v}) \right |


Svar #2
18. februar 2014 af NicolajLarse (Slettet)

Hvor v er hastigheden og F skibets opdrift? Hvordan opstiller jeg vektorerne?


Svar #3
18. februar 2014 af NicolajLarse (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2014 af johannesmusique (Slettet)

Hvordan har i løst den, fordi kan ikke se svaret? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2014 af mathon

…som for acceleration i sejlretningen
    giver
                                                    \small P = m*a*v


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2014 af mathon

  enheder:
                        \small \frac{kg*m^2}{s^2} = J

                        \small \frac{kg*m^2}{s^2*s} \: =\; \frac{\frac{kg*m^2}{s^2}}{s}\: =\: \frac{J}{s}\: =\: W


Skriv et svar til: Find den effekt, der går til alene at accelerere skibet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.