Matematik

Svær ligning - uden hjælpemidler

18. februar 2014 af Thommilarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der en som vil hjælpe med at løse denne ligning uden hjælpemidler? 

2*x4+ t2=6

Jeg skal kun bruge det positive resultat, som gerne skal blive noget der ligner ½*sqrt(6)

På forhånd mange tak 

og vh Thom


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

- Er det x eller t, der skal findes - og hvad er der oplyst om den anden af de to?

;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du må nok bestemme dig for, om den ukendte skal hedde x eller t. Hvis du mener

2x4 + x2 = 6 ,

er det en 2.-gradsligning i x2:

2·(x2)2 + x2 -6 = 0 ,

der faktoriseres

(x2 +2)·(2x2 -3) = 0 ,

og som har den ene positive rod

x2 = 3/2 , dvs

x = √(3/2) = (1/2)·√6

Opgaven ser ud til at hænge sammen med svar #3 i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1445626#1445818


Skriv et svar til: Svær ligning - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.