Fysik
Vands specifikke varmekapacitet mm
22. november 2005 af
SKH (Slettet)
Hej.
Jeg er ved at lave en projektopgave vedr. energi og vil i denne forbindelse gerne have at vide om det jeg har gjort er rigtigt:
Vi har entemperaturtilvækst på ∆T = 28 ◦C
Vi ved at vands varmekapacitet er: cvand = 4,18 kJ/◦C∙kg
Af de 0,3 kg vand bliver varmekapaciteten:
C = m ∙ cvand = 0,3 kg ∙ 4,18 kJ/◦C = 1,254 kJ/◦C
Vi får så, at vi skal tilføre varmemængden E = C ∙ ∆T = 1,254 kJ/◦C ∙ 28 ◦C = 35, 112 kJ (ER DENNE BETEGNELSE RIGTIG (Kj)ELLER SKAL DER STÅ MERE?)
Vi ved at vands specifikke fordampningsvarme er: Lf = 2257 kJ/kg og vi ved at E = m ∙ Lf , dvs
At den energi der skal tilføres for at vandet fordamper er: E = 0,3 kg ∙ 2257 kJ = 677,1 kJ (ER DETTE DET ENERGIFORFRUG DER BRUGES FOR AT ALT VANDET ER FORDAMPET ?)
ER DETTE DET SAMLEDE ENERGI FORBRUG: 35,112 + 677,1 kJ? OG KALDES DET DELTA E?
Jeg er ved at lave en projektopgave vedr. energi og vil i denne forbindelse gerne have at vide om det jeg har gjort er rigtigt:
Vi har entemperaturtilvækst på ∆T = 28 ◦C
Vi ved at vands varmekapacitet er: cvand = 4,18 kJ/◦C∙kg
Af de 0,3 kg vand bliver varmekapaciteten:
C = m ∙ cvand = 0,3 kg ∙ 4,18 kJ/◦C = 1,254 kJ/◦C
Vi får så, at vi skal tilføre varmemængden E = C ∙ ∆T = 1,254 kJ/◦C ∙ 28 ◦C = 35, 112 kJ (ER DENNE BETEGNELSE RIGTIG (Kj)ELLER SKAL DER STÅ MERE?)
Vi ved at vands specifikke fordampningsvarme er: Lf = 2257 kJ/kg og vi ved at E = m ∙ Lf , dvs
At den energi der skal tilføres for at vandet fordamper er: E = 0,3 kg ∙ 2257 kJ = 677,1 kJ (ER DETTE DET ENERGIFORFRUG DER BRUGES FOR AT ALT VANDET ER FORDAMPET ?)
ER DETTE DET SAMLEDE ENERGI FORBRUG: 35,112 + 677,1 kJ? OG KALDES DET DELTA E?
Skriv et svar til: Vands specifikke varmekapacitet mm
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
