Matematik

Hurtig hjælp til matematik

20. februar 2014 af CecilieCeciliee (Slettet) - Niveau: 9. klasse
De to nederste kan jeg ikke få til at gå op , er der som vil hjælpe mig? Altså det er i opgave 1
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af christinacomaco (Slettet)

Du ved at Y er 2, så skal du bare regne ud hvad Y(dvs 2) divideret med 2 er. Det er så svaret til dit næste felt, og det er rigtig nok 1

I det sidste felt får du at vide at 2X-3Y=10, det er det samme som: 2*X-3*Y=10

Da du ved at Y=2, sætter du 2 ind på Y's plads, så der står: 2*X-3*2=10. man ganger eller dividerer altid før man plusser eller minusser, derfor giver det 2X-6=10, så hvilket tal skla du trække 6 fra for at få 10?, når du har det tal, dividere du det med 2 (fordi det tal du finder= 2X), og så har du hvad X er.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af christinacomaco (Slettet)

Hvilket tal skal der stå på x's plads? x-6=10

tag det tal og del det 2 gange, så har du dit x i opgaven.


Svar #3
20. februar 2014 af CecilieCeciliee (Slettet)

16. :)

x er 8


Skriv et svar til: Hurtig hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.