Matematik

Vækst og regression

20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har disse fire tal, 225 (x1) ; 625 (y1) ; 15000 (x2) ; 9000 (y2) 

Og skal bruge denne her formel: x2-x1√y2 / y1 = 15000-225√9000/625 = ?? 

Er i tvivl, når jeg taster det ind på min lommeregner. Nogle der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det forudsætter, at der er tale om en eksponentiel model.

a = (y2/y1)1/(x2-x1)


Svar #2
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Vil det så sige, at det kommer til, at se således ud: (9000/625)√(15000-225) = a


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, hvis tallene er som angivet i #1. Men er du sikker på, at du har identificeret tallene korrekt?


Svar #4
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Tallene er dem jeg har vedhæftet. 

Vedhæftet fil:bjb.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, du har jo byttet rundt på tallene.

(x1;y1) = (225 ; 15000)

(x2;y2) = (625 ; 9000)


Svar #6
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

y1 / ax1 = b, bare for at være sikker? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, men først skal du beregne a .


Svar #8
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Når jeg taster tallene ind på min lommeregner, skriver den: 8000 * 5 1/3 * 2/3, som resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du ved bedst selv, hvad den skriver. Start med at beregne a, og beregn så b.


Svar #10
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Skal a give -120000? det får jeg den til 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er helt galt. Indsæt de rigtige tal i udtrykket for a og beregn så a.


Svar #12
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Således taster jeg det ind: (9000/15000)√(625-225) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er helt forkert. Du har byttet rundt på x- og y-værdierne. Benyt udtrykket i #1.


Svar #14
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Det gør jeg da også, kan ikke se hvad der står i #1, som jeg ikke bruger


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, du kan bruge den alternative form

a = x2-x1√(y2/y1)

men du skal indsætte tallene korrekt:

a = (625-225)√(9000/15000) = 400√0,6 = 0,61/400


Svar #16
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

5000 / 0.61/400 = b? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #18
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

5000 / 0.6225 = b 

Har sat tallene ind efter y1/ax1


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, det er heller ikke korrekt.

a = 0,61/400 , x1 = 225 , y1 = 15000 ,

b = y1 / ax1 = 15000 / (0,61/400)225 = 15000 / 0,60,5625


Svar #20
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Kan 15000 / 0,60.5625 regnes ud til 19993.1 ? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.