Matematik

Vækst og regression

20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) b * ax

Jeg får til opgave, at bestemme tallene a og b.

Så vidt jeg ved, så skal jeg bruge denne formel: x2-x1√y2 / y1 = a

f(x) / a= b

Til denne formel skal jeg bruge 4 tal, men i det vedlagte skema, har jeg 10 tal? Og det forstår jeg ikke. Håber der er nogen der kan hjælpe, evt. en anden formel? Men hvilken så? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er 5 sæt af tal i tabellen. Lav regression på tabellens data med en eksponentiel model.


Svar #2
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Hvordan gør man det? ikke noget jeg har prøvet før...


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan gøres i Excel eller med en lommeregner.


Svar #4
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Skal jeg bare skrive dem ind i excel, eller hvordan? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man laver et plot af tabellens data og tilføjer så en tendenslinie med den korrekte model.


Svar #6
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Jeg har lige forsøgt mig lidt på excel, har vedhæftet et billede af excel dokumentet. 

Vedhæftet fil:ælsknfs.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Så tilføj en tendenslinie med en eksponentiel model.


Svar #8
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Sådan 

fil vedhæftet

Vedhæftet fil:lsknfs.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, noget i den retning. Du skal så have Excel til at give forskriften også.


Svar #10
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Ved du hvordan det gøres? For kan slet ikke finde det. 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man sætter de relevante flueben, hvor man speciferer modellen, for at få skrevet forskriften på plottet.


Svar #12
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Så er der kommet en forskrift på

Vedhæftet fil:jnfsjksfn.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Så benyt det til at bestemme modellens konstanter a og b.


Svar #14
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Udefra hvilken formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du skal omskrive Excels udtryk til opgavens form b ·ax .


Svar #16
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Hvordan gør man dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Excels udtryk har formen   m·ekx  = m·(ek)x .  Sammenlign det med formen   b·ax og bstem så a og b ud fra konstanterne i Excel-udtrykket.


Svar #18
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Det virker ret dumt, men jeg forstår virkelig intet af det der. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Man får jo så (se #17)

b = m      og

a = ek


Svar #20
20. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Jamen hvordan sammenligner jeg dem og finder tallene tilsidst? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.