Matematik

Opstilling af eksponentiel funktion

20. februar 2014 af PeppaPigHeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået oplysningerne:

F(x) = b * a^x

Hr. Andersen køber en bil til 450.000 kr. i år 2014. Hr. Andersen har planer om at
sælge bilen efter nogle år, men ved godt, at bilens værdi aftager.
Vi siger, at bilens værdi aftager med 15% pr. år.

 Opstil en eksponentielt aftagende funktion, som beskriver væriden af bilen, V (x),
som funktion af år efter købet, x

Hvordan skal den sættes op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem fremskrivningsfaktoren a ud fra oplysningerne og opstil så modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2014 af mathon

Hvordan udtrykker du, at noget aftager med 15%?

Værdien før og værdien efter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af mathon

         Vefter = Vfør - 0,15·Vfør = (1-0,15)·Vfør = 0,85·Vfør

                              Vefter = Vfør · 0,85             efter 1 nedskrivning

                               Vefter = Vfør · 0,852          efter 2 nedskrivninger

                               Vefter = Vfør · 0,853          efter 3 nedskrivninger

         ........
                               V(x) = V0 · 0,85x             efter x nedskrivninger


Skriv et svar til: Opstilling af eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.