Fysik

Roterende maskindel 2

22. februar 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

sender her hele opgaven men har løst spørgsmål 1.

men tjek endelig efter hvis i har lyst. PÅ FORHÅND TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Jeg er doven, og orker ikke at beregne resultatet i spørgsmål 1).

Jeg vil derfor gerne bruge en "livline" her (bremsemoment).     :)


Svar #2
22. februar 2014 af 110975 (Slettet)

Bremsemoment= 1809 Nm

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af hesch (Slettet)

#1: PS:

Du skal benytte:

dω/dt = T / I , hvor T=bremsemoment, ω er akselomdrejninger i rad/sek.     =>

t =  I * ω / T      ( konstant decelleration )


Svar #4
22. februar 2014 af 110975 (Slettet)

Det var jeg egentlig også selv kommet frem til igår aftes , ved hjælp af fysik 112 (impulsmoment) ,men fattede bare ikke hvordan det kunne passe i forhold til enhederne kg*m^2/Nm. Måske du kunne forklare det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af hesch (Slettet)

t =  I * ω / T       =>

s = ( kg*m2 ) * ( s-1 ) / ( N*m)       =>

s = ( kg*m2 ) * ( s-1 ) / ( kg*m*s-2*m)      ( forkort )

Altså:  N = kg*m / s2             ( kraft = masse * acceleration )

Men det er rart at se, at nogen kærer sig om enheder.  Bliv ved med det !


Svar #6
22. februar 2014 af 110975 (Slettet)

Jeg siger tak for de gode indput og til alle dem som sidder og hjælper til,det viser stort overskud og det er helt sikkert noget jeg vil prøve at betale tilbage når jeg kommer længere hen i mit studie(ny startet) ved at hjælpe andre der har brug for det.Jeg takker

Skriv et svar til: Roterende maskindel 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.