Kemi

Beregn ph i cyanidopløsningen ved 25 ℃.

22. februar 2014 af IsabellaSL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! 

Nu sidder jeg og laver en skriftlig kemi aflevering, og jeg er kørt fast.

Jeg skal beregne pH i cyanidopløsningen ved 25 grader. 

Er der nogen som har en fremgangsmåde som jeg kan gå ud fra? eller?

Jeg er på bar bund!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af khol (Slettet)

pH = -log[H+]

Hvilke informationer har du til rådighed?


Svar #2
22. februar 2014 af IsabellaSL (Slettet)

Cyanidopløsningen er opløst ved 99 g natriumcyanid, NaCN, i vand og fortyndet til 100 L.

Således for jeg oplyst at Kb for cyanid er 2,04*10^-5 M ved 25 grader, som jeg tror er en vigtig oplysning i forhold til dette.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af khol (Slettet)

NaCN: 49,0072 g/mol

Kb = [H+][OH-] / [B] = 2,04 · 10-5

[B] = (99 g / 49,0072 g mol-1) 7 / 100 L = 0.0202 M


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af khol (Slettet)

Kb = [BH+][OH-] / [B]


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af Yofo (Slettet)

der er noget som jeg ikke forstår... hvorfor kan man ikke bare bruge pOH = -log(c(B)) ? er det ikke noget nemmere...? eller er det forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2014 af khol (Slettet)

[B] er ikke lig [OH-]


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2014 af khol (Slettet)

...men [BH+] = [OH-] og derfor kan du udregne [OH-] ved hjælp af ligningen for Kb


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2014 af Yofo (Slettet)

nu har jeg prøvet at regne noget ud, og jeg fik til sidst ph til 10,808... kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2014 af khol (Slettet)

Det ser rigtigt ud 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2017 af Caro1768 (Slettet)

Hvordan har man udregnet det hele for pH?


Skriv et svar til: Beregn ph i cyanidopløsningen ved 25 ℃.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.