Fysik

potentiel energi i regndråber

23. november 2005 af verticillium (Slettet)
Har fået til opgave at løse denne opgave til i morgen. Håber der er nogle venligt sjæle, som kan hjælpe mig!

Regndråber med diameteren 2 mm dannes ved kondensation 2000m over jordens overflade. Når de falder, er det luftmodstanden som begrænser deres hastighed, så de opnår en faldhastighed på 10 m/s. I løbet af 1 time rammer der 12 mm regn på jorden. Hvad sker der med den potentielle energi dråberne har, når de begynder at falde fra 2000m højde?

Svar #1
24. november 2005 af verticillium (Slettet)

Øv øv ingen der kan hjælpe mig?
Det kan da umuligt være fordi den er for svær... (lokke lokke)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2005 af fixer (Slettet)

Den potentielle energi omdannes dels til kinetiske energi dels til varme ved friktion med luften.

Svar #3
24. november 2005 af verticillium (Slettet)

Har jeg også fundet ud af fra dine tidligere indläg :-)
Men ud fra de givne oplysninger -kan man regne på noget?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2005 af fixer (Slettet)

Ja. Regndråbens masse kan anslåes ved at antage at vanddråberne er kugler med radius 2 mm. Een regndråbes potentielle energi i højden h er da E_pot.

Idet ligevægten indstiller sig er dens kinetiske energi E_kin = ½mv^2, hvor v=10 m/2.

Idet regndråben rammer jorden er dens potentielle energi helt omdannet til kinetisk energi og varme. Differensen mgh-½mv^2 må derfor repræsentere den del af den oprindelige potentielle energi der er gået til varme.

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2005 af fixer (Slettet)

Korrektion:

"Een regndråbes potentielle energi i højden h er da E_pot. "

->

"Een regndråbes potentielle energi i højden h er da E_pot = mgh."


Svar #6
24. november 2005 af verticillium (Slettet)

Kanon! Tak skal du have:-)

Skriv et svar til: potentiel energi i regndråber

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.