Matematik

2 Ubekendte

23. februar 2014 af Ilovecookiesyouknow (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, er der en der kan hjælpe med mig den her: find x og y. 

3x+4y-23 = 0

2x-3y-4=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

                       I:   3x+4y = 23               
                      II:   2x - 3y = 4                             brug lige store koefficienters metode

som i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1447915#1447946's
#7


Svar #2
23. februar 2014 af Ilovecookiesyouknow (Slettet)

Lige store koefficenters metode, okay, jeg prøver lige..  ( Ikke det smarteste move og henvise til noget fra videregående.) 

3x+4y=23

2x-3y=4

6x+8y=46

6x-9y=12

-1y=34

-1y/-1=34/-1

y=-34? 

Det er vel forkert. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af mathon

Hvad videregående er der i

                              I:   4A + 3B = 0                     I multipliceres med 3 og kaldes III
                             II:   -3A + 4B = 1                    II multipliceres med 4 og kaldes IV

                            III:   12A + 9B = 0
                            IV:   -12A + 16B = 4                III og IV adderes

                                         25B = 4     

                                         B = (4/25)                   som indsat i I: giver

                                   4A + 3·(4/25) = 0

                                   4A + (12/25) = 0

                                   A + (3/25) = 0

                                   A = -(3/25)                   ?

.

                    Det er folkeskolepensum  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2014 af mathon

brugt som modsatte koefficienters metode:
                 

                      I:   3x + 4y = 23              I multipliceres med 3 og kaldes III         
                      II:  2x  - 3y =  4               II multipliceres med 4 og kaldes IV            

                    III:   9x + 12y = 69      
                    IV:   8x  - 12y =  16           III og IV adderes

                          17x = 85

                           x = 5                          som indsat i II
     giver
                          2·5  - 3y =  4

                          6 = 3y

                          y = 2
 


Svar #5
23. februar 2014 af Ilovecookiesyouknow (Slettet)

Yeps, fik det samme. 

3x+4y-23 = 0

2x-3y-4=0

y = 2

3x+8-23=0

3x=23-8

3x=15

3x/3=15/3

X=5 

Og, i fremtiden burde du nok ikke være så nedlandende. Jeg spurgte blot om hjælp. Gå evt ind på ministeriets hjemmeside for at se dagens folkeskole pensum - du vil blive overrasket (: 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2014 af mathon

                    Jeg er ikke det mindste nedladende, men sætter tingene i fagligt perspektiv.

                    Alle realistiske, HTX-søgende unge bør kunne løse to førstegradsligninger med to ubekendte.

                    Men du forsøgte at blæse noget elementært op til videnskabeligt niveau og kaldte oplægget
                    usmart.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2014 af 123434 (Slettet)

l  3x+4y-23 = 0  

3x+4y=23

4y=23-3x

ll 2x-3y-4=0

2x-3y=4

2x-3y+3y=4+3y

2x=4+3y

3y=2x-4

Vi har 3y=2x-4 og 4y=23-3x

12y=8x-16 og 12y=69-9x

8x-16=69-9x

8x-16+16=69-9x+16

8x=85-9x

17x=85

x=5

4y=23-3*5=8

y=2


Skriv et svar til: 2 Ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.