Matematik

Ligning

23. februar 2014 af Onkeleinstein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

SIdder fast i en opgave.

Nogen der ved hvordan man løser denne her.

3^x  * 4^(x+2) = 8


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af SuneChr

3x·4x + 2 = 8
3x·4x·42 = 8
3x·4x = 1/2
(3·4)x = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2014 af mathon


                  3x · 4x·42 = 8

                  3x · 4x = (1/2)

                  (3·4)x = (1/2)

                  12x = (1/2)

                  log(12)·x = log(1/2) = - log(2)

                  x = -log(2)/log(12)

                 


Svar #3
23. februar 2014 af Onkeleinstein (Slettet)

Mange tak har styr på den nu:)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.