Fysik

Beregn afstanden i lysår?

24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Aftstanden til stjernen Regulus er 8,1 * 1014 km.

Beregn afstanden i lysår?

Hvor lang tid har lyset fra Regulus været undervejs, når det når os?

helt lost... hvordan gør man?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

1 lysår er 9.46073047 × 1012 km.


Svar #2
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Siger man så: 8,1 * 1014/(9,46*1012)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, man siger

d = 8,1·1014 km · (1 ly / 9,46·1012 km) = ...


Svar #4
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Hvad vil det sige når du skriver 1 ly? Det er vel bare 9,46·1012 eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

1 ly = 1 lysår (1 lightyear).

Når man medtager enhederne, kommer resultatet ud i den rigtige enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2014 af SuneChr

Regulus, Løvens forpote, kulminerer midnat i aften, for dem, der er interesseret.
(Regulus kulminerer også for dem, der ikke er interesseret).


Svar #7
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Jamen hvad skal jeg taste ind på lommeregneren ved 1 ly?


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

1


Svar #9
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Tak! Men gør det da nogen forskel?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Pointen er, at man altid medtager enhederne.


Svar #11
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

okay, tak for hjælpen :D


Svar #12
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

men hvad så med den anden opgave?

Hvor lang tid har lyset fra Regulus været undervejs, når det når os?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Benyt definitionen for afstanden 1 lysår.


Svar #14
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Forstår ikke


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

1 lysår er defineret som den afstand lyset kan tilbagelægge i vacuum i tiden 1 år.


Svar #16
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Så svaret er det samme som opg1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej da. Svaret i spm 1 var en afstand. Svaret i spm 2 er en tid.


Svar #18
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Når jo.. men forstår ikke hvordan jeg skal regne den ud


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Igen ved at benytte definitionen for afstanden 1 lysår.

Hvis afstanden for eksempel er 100 lysår, har lyset været 100 år undervejs.


Svar #20
24. februar 2014 af Zyzz1997 (Slettet)

Jeg fik opg 1 til at være 85,63. Det vil så sige at det tager 85,63 år undervejs


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.