Fysik

vinkelhastighed i musefælde ved udløsning

24. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Hvordan løses opgave d (har behov for at se opgaven regnet igennem - har allerede fået teorien, men forstår det ikke helt, så gerne giv en masse forklarende tekst, hvis muligt) :D

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det arbejde, der skal til for at spænde fælden er: W = M * v ( M er kraftmomentet og v = π radianer )

Dette arbejde bliver lagret som potentiel energi, og når fælden udløses omdannes dette til kinetisk energi, givet ved: Ekin = ½*I*ω2

Du har altså: M*2π = ½*I*ω2

Find ω ud fra denne ligning og gang så denne værdi med 4,0 cm for at finde hastigheden af den øverste del af bøjlen.


Svar #2
26. februar 2014 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: vinkelhastighed i musefælde ved udløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.